Hoppa till navigering Hoppa till huvudinnehåll

Sekretesspolicy för Jaybird-produkter

Sekretess- och säkerhetspolicy

Senast uppdaterad: April 2020
Den tidigare sekretesspolicyn finns här.

Din integritet är viktig för Logitech, så vi har skapat policyn för att förklara hur vi behandlar din personliga information.

Denna integritets- och säkerhetsförklaring beskriver vilka typer av data vi samlar in, hur vi använder dem och hur vi skyddar personlig information som samlas in av våra produkter, tjänster, appar, programvaror och andra enheter. Logitech är en grupp företag som arbetar under moderbolaget; Logitech International S.A. Logitech-företaget som kontrollerar dina personuppgifter kommer att variera beroende på ditt förhållande till oss (vare sig det är som kund, partner, entreprenör eller någon annan relevant relation).

Om du använder våra produkter med vår webbplats, gäller även Logitechs webbplats sekretessförklaring.

Läs igenom denna sida och kontakta oss på support.logitech.com/response-center om du har frågor eller synpunkter. Om du vill rapportera säkerhetsproblem med någon av våra produkter kan du skicka in en rapport med det säkra formuläret som finns här.

INFORMATION VI SAMLAR IN

Vi samlar in data på flera olika sätt för att förbättra våra produkter och tjänster:

  • Information du ger oss
    Detta inkluderar information du uppger när du registrerar och installerar nya produkter, laddar ner programvara, skriver inlägg på onlineplattformar som forum, svarar på en enkät eller deltar i en tävling.
  • Information från användning av produkter och tjänster
    När du använder produkter och tjänster kan vissa uppgifter skickas till oss, såsom maskinvarumodell, inbyggd programvara, operativsystemsversion, unika enhetsidentifierare och IP-adress/lokaliseringsuppgifter. Andra gånger, enligt gällande lagar och ditt godkännande, där det behövs, kan vi samla in uppgifter baserade på dina aktiviteter, bland annat dina inställningar och konfigureringar, användardata samt krasch- och feldata.
Mer information

 
De uppgifter vi tar emot beror på vilka produkter, funktioner och tjänster du använder, evenemang som du eventuellt deltar i och/eller eventuell interaktion med oss. Bland dessa uppgifter kan följande ingå:

  • Namn- och kontaktuppgifter – uppgifter som namn, e-postadress, postadress, telefonnummer och andra liknande uppgifter
  • Inloggningsuppgifter – lösenord, ledtrådar och information som används för autentisering och kontoåtkomst
  • Demografiska uppgifter – uppgifter som ålder, kön, land och föredraget språk
  • Betalningsuppgifter – uppgifter som behövs för att behandla beställningar om du handlar via vår webbplats, som leveransadress, beställda produkter och kontaktinformation. Vi samlar inte in betalningsinformation (t.ex. kredit- eller betalkortnummer). Inköpstransaktioner görs via säkra anslutningar.
  • Användningsuppgifter – uppgifter om hur du och din enhet interagerar med oss och våra produkter, som:
    • Produktanvändningsuppgifter – funktionerna som du använder, åtgärder du vidtar och aktiviteter du utför. knapptryckningar, interaktioner med en app, eller den tid som använts till att lyssna på en högtalare
    • Enhetsdata – data om din enhet och det nätverk du använder för att ansluta till våra produkter, inklusive operativsystem och annan programvara på enheten, enhetsidentifierare och regionala inställningar och språkinställningar.
    • Övriga produktuppgifter – information från andra enheter och programvara, som stereo, hemautomatisering och tv-produktinformation, kabelleverantörsinformation
    • Felrapporter och prestandauppgifter – problemets allvarlighetsgrad, detaljer om programvaran eller maskinvaran som är relaterad till felet, innehållet i filerna du använde när felet uppstod eller uppgifter om annan programvara på enheten
    • Supportuppgifter – information om dig och din hårdvara, programvara och detaljer om incidenten, autentiseringsdata, din kommunikation med oss, uppgifter om enheten och applikationen du använde samt system-, register- och konfigurationsdata.
  • Intressen och favoriter – dina musikinställningar, programmerade aktiviteter eller rutiner, kanaler och radiostationer och tjänster du använder
  • Kontakter och relationer – kontakter och relationer om du använder en produkt som stöder flera användare, forum och delningsfunktionalitet
  • Logitech-konton – Vissa produkter använder ett Logitech-konto för att optimera upplevelsen. Till exempel kan det möjliggöra förbättrad personanpassning och låta dig spara och hämta inställningar, konfigurationer och historik. När du skapar ett personligt Logitech-konto samlar vi in vissa personuppgifter och tilldelar ett unikt ID-nummer för ditt konto och din information. När du loggar in på kontot kan vi komma att samla in information om sessionen, inklusive ett register över din inloggning, datum och tid, produkten du loggade in till, numret som är associerat med kontot och en unik identifierare som enheten tilldelats, IP-adress samt operativsystem och webbläsarversion. När du loggar in på ditt konto förblir du vanligtvis inloggad tills du loggar ut.
  • Platsdata – Vissa produkter använder platsdata för syften som tid/datum och språkinställningar. Uppgifter vi eventuellt samlar in om din plats kan vara antingen exakta eller inexakta. Exakta lokaliseringsuppgifter kan vara information om din hem- eller jobbadress eller Global Positioning System-data som vi kan samla in när du aktiverar platsbaserade produkter eller funktioner. Inexakta lokaliseringsuppgifter kan innefatta en plats som härrör från Wi-Fi eller IP-adressen eller data som indikerar din plats med lägre precision, såsom en stad eller region.
  • Innehåll – Vi kan samla in information om innehållet på dina filer och i din kommunikation om det är nödvändigt för att kunna förse dig med de produkter som du använder. Vi kan också samla in innehållet i de meddelanden du skickar till oss, så som feedback och produktrecensioner som du skriver, eller frågor och information som du tillhandahåller för att få kundsupport. När du kontaktar oss kan telefonsamtal eller chattsessioner med representanter övervakas och spelas in med förbehåll för tillämplig lag och ditt samtycke där det krävs.
Produkttestdata

När du registrerar dig för att bli en testare av Logitech-produkter/-tjänster kan vi komma att samla in information om dig. Vi använder uppgifterna för att bjuda in dig att bli en testare och vi använder din feedback för att utveckla och förbättra våra produkter och tjänster.

Mer information

 
Exempel på information vi samlar in inkluderar:

  • De kategorier av produkter och tjänster du är intresserad av
  • Information i produkttestapplikationen
  • Din testaktivitet, produktdata, enhetsdata och diagnostiska data
  • Video- och/eller ljudinspelningar om de ingick i testet du deltog i
  • Leverans-/slutföringsdata
  • Din feedback och recension av testade produkter och tjänster.

Om inte annat blivit meddelat vid registreringen för vårt testprogram, behandlar vi dessa data i syfte att ingå eller utföra kontraktet mellan dig och Logitech.

 
Överst på sidan

SÅ HÄR ANVÄNDER VI INFORMATIONEN

Vi använder de data vi samlar in:

  1. för att driva vår verksamhet och tillhandahålla, förbättra och anpassa våra produkter och tjänster, och
  2. för att skicka meddelanden, inklusive reklam, kontoinformation, säkerhetsuppdateringar och produktinformation.

Vi kanske analyserar dessa data, inklusive din personliga information, för att ge en smidigare, konsekvent och personanpassad upplevelse. Vi kommer alltid att göra det i enlighet med tillämpliga lagar och ditt tillstånd när det krävs.

Mer information
Tillhandahålla och förbättra våra produkter och tjänster

Vi använder uppgifter för att tillhandahålla och förbättra våra produkter samt för att kunna utföra nödvändiga åtgärder. Detta inkluderar drift och användning av produkterna, underhåll och förbättring av deras prestanda och användning av data för att undersöka, utveckla nya funktioner och erbjuda kundtjänst. Exempelanvändning inkluderar:

  • Tillhandahålla produkten eller tjänsten
    Vi använder uppgifterna för att se till att våra produkter fungerar som avsett och förväntat. Våra produkter kan ha personligt anpassade funktioner och rekommendationer som ökar din produktivitet och nöjet och anpassar dina upplevelser baserat på dina aktiviteter, intressen och din plats.
  • Kundtjänst
    Vi använder uppgifter för att diagnosticera produktproblem, reparera kundenheter och tillhandahålla kundvård och supporttjänster.
  • Produktaktivering och registrering
    Vi använder enhets- och applikationsversion, plats och unika enhets- och nätverksidentifierare för att aktivera och registrera produkter.
  • Produktförbättring
    Vi använder data för att förbättra våra produkter, lägga till nya funktioner, rapportera fel, förbättra säkerheten, avgöra vilka nya funktioner som ska prioriteras och förbättra effektiviteten.
  • Säkerhet och tvistlösning
    Vi använder data för att skydda våra produkter och våra användare, för att upptäcka och förebygga bedrägeri, lösa tvister och stärka våra avtal. Vi kan till exempel använda data för att avgöra vilka produkter som behöver säkerhetskorrigeringar eller analysera mönster i uppgifterna som gör det möjligt för oss att utveckla nya säkerhetsfunktioner.
  • Affärsverksamhet
    Vi kan använda pseudonyma och aggregerade data för att skapa statistik och analys. Till exempel skapas finansiella rapporter och produktrapporter för att analysera prestandan inom en specifik sektor eller region.
  • Marknadskommunikation
    Om du har registrerat dig för det eller har ett legitimt intresse enligt tillämplig lag kan vi skicka information om våra produkter och tjänster via e-post eller telefon, inklusive information om nya produktfunktioner, utgivningar, kampanjer och tillkännagivanden. Du kan välja bort detta när som helst genom att klicka på länken ’avsluta prenumerationen’ i marknadsmeddelanden eller besöka den här sidan. I enlighet med tillämplig lagstiftning och ditt samtycke där det krävs, kan vi också komma att använda cookies eller spårningsteknik för att avgöra hur effektiv vår kommunikation är, till exempel för att avgöra hur många, sammanslaget, som öppnar våra e-postmeddelanden. Vi kan också skicka e-postmeddelanden för att påminna dig om varor som finns kvar i onlinekundvagn, uppdatera dig eller fråga om en service- eller reparationsbegäran, eller för att berätta att du måste vidta åtgärder för att hålla kontot aktivt.
  • Supportkommunikation
    Vi kan kontakta dig via e-post eller på annat sätt för att informera dig när en prenumeration upphör eller för att meddela dig när säkerhetsuppdateringar finns tillgängliga.

Överst på sidan

DELNING OCH YPPANDE AV INFORMATION

Vi säljer inte dina personuppgifter.

Vi kan dela dina personuppgifter med ditt samtycke eller för att slutföra en överföring eller erbjuda en produkt eller tjänst som du har begärt eller godkänt. Vi delar till exempel ditt innehåll med tredje parter när du ber oss att göra det, som när du skickar data till en vän eller länkar konton med en annan tjänst. Vi delar också personuppgifter mellan våra kontrollerade dotterbolag och närstående företag i de syften som beskrivs i denna policy och när det krävs enligt lag.

Mer information

 
Vi kan dela personuppgifter med försäljare eller agenter som arbetar för vår räkning av de anledningar som beskrivits i denna policy. Exempelvis kan företag som hyrs in för att erbjuda kundservice, eller som bistår med att skydda och säkra våra system och tjänster, behöva tillgång till personuppgifter för att kunna tillhandahålla dessa funktioner.

Dessa företag måste följa våra krav på dataskydd och säkerhet och tillåts inte använda personuppgifter de fått från oss för några andra ändamål. Vi kan också yppa personuppgifter till ett annat företag om vi planerar att gå ihop med eller förvärvas av det företaget. Detta kan inkludera alla organisationer som är involverade i en sammanslagning, överföring eller försäljning av våra tillgångar eller verksamhet.

Om du publicerar offentlig information i våra produkter och tjänster, till exempel på forum eller bloggar, är den tillgänglig för allmänheten och vi kan återanvända och publicera den efter eget gottfinnande och i enlighet med våra användarvillkor.

Slutligen kommer vi att ha tillgång till, överföra, lämna ut och bevara personuppgifter, inklusive ditt innehåll, när vi har en god anledning att tro att detta är nödvändigt för att:

  • följa lagen eller svara på en juridisk process, som brottsbekämpande instanser eller andra myndigheter;
  • skydda våra kunder – till exempel genom att förhindra skräppost eller bedrägeriförsök mot användare, eller genom att hjälpa till att förhindra allvarliga skador eller förlust av liv;
  • bevara våra produkters säkerhet, detta innefattar att förhindra eller stoppa en attack på våra system eller nätverk;
  • skydda dina eller våra lagstadgade rättigheter eller i enlighet med vad som krävs enligt lag, domstolsbeslut eller statliga myndigheter.
Information som du tillhandahåller till tredje parter

Vi ansvarar inte för information som du tillhandahåller till tredje parter. Den informationen omfattas inte av den här policyn. Du tar på dig ansvaret för alla risker för den personliga integriteten, säkerhetsrisker och andra risker med att förse tredje part med information, inklusive personuppgifter. För att förstå sekretesskyddet från tredje part bör du granska deras sekretesspolicy, om de har en.

Överst på sidan

ATT KONTROLLERA OCH FÅ TILLGÅNG TILL INFORMATION

Du kan be oss att uppdatera, ta bort eller inaktivera viss information som gäller dig. Du kan även begära att vi tar bort dina personuppgifter från bloggen, forumen eller andra allmänna områden inom vår kontroll. Om vissa personuppgifter inte kan tas bort kommer vi att meddela varför.

Du kan avanmäla dig från marknadsföringsmeddelanden via e-post genom att följa anvisningarna i e-postmeddelandet du fått av oss eller på sidan för prenumerationshantering på vår webbplats. Vi försöker svara på förfrågningar om granskning av information som vi har registrerat inom 30 dagar efter mottagandet av en begäran.

När vi frågar efter personligt identifierbar information kan du välja bort att informationen används i vissa syften. Om du har frågor eller kommentarer eller om du skulle vilja göra en begäran angående dina uppgifter eller vår policy, tidigare policyer och datametoder kan du kontakta oss på support.logitech.com/response-center eller på följande sätt:

Telefonnummer: +1 646-454-3200
Kontakt: support.logitech.com/response-center
Adress: Logitech Privacy Officer, 7700 Gateway Blvd., Newark, CA 94560 USA

Om du inte är nöjd med vårt svar kan du hänvisa ditt integritetsklagomål respektive din tvist till statlig eller nationell dataskyddsmyndighet i din jurisdiktion.

BARN

Vi samlar inte medvetet in eller sparar information om personer som är yngre än 13 år. Om vi får veta att information om personer som är yngre än 13 år har samlats in på eller via webbplatserna vidtar vi lämpliga åtgärder för att ta bort denna information. Om du är förälder eller vårdnadshavare till ett barn under 13 år som har registrerat sig för ett konto eller en tjänst på våra webbplatser bör du kontakta oss genom att använda kontaktinformationen nedan för att avsluta barnets konto eller tjänst och få personlig information borttagen.

DATASÄKERHET

Vi hjälper dig att skydda dina personuppgifter. Ett antal säkerhetstekniker och -rutiner, bland annat TSL-kryptering, används för att skydda dina personuppgifter mot obehörig åtkomst, användning eller spridning.

SÅ HÄR SPARAR OCH BEHANDLAR VI INFORMATION

Vi behåller dina personuppgifter så länge som

  • du använder våra produkter eller tjänster
  • ditt konto är aktivt
  • behövs för att ge dig tjänster
  • vi är skyldiga till enligt lag
  • för att lösa tvister och
  • verkställa våra avtal.

Personuppgifter som inte längre behöver behållas kommer att raderas med jämna mellanrum.

Personuppgifter som samlas in av oss kan lagras och bearbetas i USA eller något annat land där vi eller våra närstående företag eller tjänsteleverantörer bedriver verksamhet.

Vi vidtar åtgärder för att säkerställa att data vi samlar in behandlas enligt beskrivningen i detta uttalande och i enlighet med lagstiftning oavsett var informationen finns.

SÄRSKILD INFORMATION FÖR EU-/CH-ANVÄNDARE

Det här avsnittet innehåller information för användare inom Europeiska ekonomiska samarbetsområdet och Schweiz och användare vars personuppgifter behandlas av Logitech i EES eller Schweiz.

Mer information

Informationen du tillhandahåller kan överföras eller nås av Logitech-entiteter runt om i världen enligt beskrivningen i den här policyn.

Rättsliga grunder för bearbetning

Vi behandlar personuppgifter av ett eller flera av följande skäl:

  1. För att förse dig med produkter eller tjänster du begär
    Vi måste aktivera och registrera produkter, se till att de produkter och tjänster du använder fungerar som de ska, underhålla produkter, svara på frågor och önskemål från dig och erbjuda kundtjänst under garantiperioden eller tjänstekontraktet.
  2. För Logitechs legitima intressen
    Vi måste upptäcka och förebygga bedrägeri och skydda och försvara andra kunders eller tredje parters rättigheter eller egendom, eller våra egna rättigheter och intressen. Vi beaktar dina intressen avseende dataskydd när vi gör det och redigerar personlig information så mycket som möjligt.
  3. För att uppfylla Logitechs lagliga skyldigheter
    Vi kan behöva följa EU:s och EU:s medlemsländers lagar, lagstiftningskrav och svara på lagliga begäranden, domstolsbeslut och rättsliga processer.
  4. Med samtycke
    Logitech använder vissa personuppgifter baserade på samtycke. Till exempel bearbetar vi användningsdata för att föreställa oss nya produkter och tjänster och förbättra funktionalitet och säkerhet. Vi använder också uppgifter med ditt samtycke för vår direkta marknadsföringskommunikation.
Dina rättigheter och val

Om du är en Logitech-kund inom EEA har du de rättigheter som beskrivs nedan. För att åberopa dina rättigheter, fyll idet här formuläret. Du kan också kontakta oss via telefon, e-post eller post genom att använda kontaktinformationen nedan:

Telefon: +1 646-454-3200
Kontakt: privacy@logitech.com
Adress: Logitech Privacy Office EMEA, Logitech Ireland Services Limited
Building 3400 Cork Airport Business Park, Kinsale Road, Cork, Ireland

Endast för tyska användare: Om du är en tysk användare kan du kontakta Logitechs dataskyddsombud med frågor eller funderingar genom att skicka e-post till: email@iitr.de.

Rätt till åtkomst och förklaring
  • Du kan be om en förklaring av vilka uppgifter vi har om dig och hur vi använder uppgifterna.
  • Du kan be om en kopia av de uppgifter vi har om dig.
Rätt till rättelse
  • Om du tror att information som vi har om dig är felaktig eller ofullständig kan du be oss att korrigera den.
Rätt till borttagning
  • Du kan be oss ta bort dina data permanent.
Rätt att invända
  • Du kan invända mot vår användning av dina uppgifter på grundval av legitima intressen eller för direktmarknadsföring. Du kan också be att inte fatta beslut om dig baserat enbart på automatiserad behandling. Förutom direktmarknadsföring kan vi fortsätta behandla dina uppgifter om det är tillåtet.
Rätt till begränsning av behandling
  • Du kan be oss om att inte behandla dina personuppgifter om du anser att uppgifterna är felaktiga, behandlingen är olaglig eller om du behöver dina uppgifter för att upprätta, utöva eller försvara juridiska fordringar.
  • Rätt till portabilitet
    • Du kan be om att portera de uppgifter du aktivt eller passivt har tillhandahållit oss, där vi har de uppgifterna baserade på ditt samtycke eller ett avtal med dig och vår behandling av uppgifterna automatiseras.
    Rätt att klaga till tillsynsmyndigheten
    • Du kan lämna in ett klagomål om vår behandling av personuppgifter till den irländska tillsynsmyndighetens dataskyddskommission. Kontaktinformationen är:
       
      Data Protection Commission
      21 Fitzwilliam Square
      Dublin 2
      D02 RD28
      Ireland
      Telefon: +353 57 8684800, +353 (0)761 104 800
       
      Din användning av våra produkter och tjänster är frivillig, så när vår behandling är baserad på samtycke kan du återkalla ditt samtycke när som helst.
    Internationella dataöverföringar

    Vi och våra närstående företag och tjänsteleverantörer behandlar och lagrar dina personuppgifter på servrar i USA. För att visa att vi erbjuder adekvata dataskyddsstandarder är Logitech Inc. och Logitech Latin America, Inc. certifierade under Ramverket för skölden om skydd av privatlivet för överföringar mellan USA och EU samt Schweiz och EU. För andra överföringar av personuppgifter från EES till andra områden utanför EES har vi ingått avtal med bestämmelser som rör databehandling och överföring som har godkänts av Europeiska kommissionen. Dessa avtal är tillgängliga på begäran till .

    Överst på sidan

    SKÖLDEN FÖR SKYDD AV PRIVATLIVET I EU OCH FÖRENTA STATERNA OCH SKÖLDEN FÖR SKYDD AV PRIVATLIVET I SCHWEIZ OCH FÖRENTA STATERNA

    Logitech, Inc. och våra enheter med säte i USA, inklusive Logitech Latin America Inc., deltar i och har certifierat efterlevnad av Skölden för skydd av privatlivet i EU och Förenta staterna samt Skölden för skydd av privatlivet i Schweiz och Förenta staterna så som det anges av USA:s handelsministerium angående insamling, användning och lagring av personlig information som överförs från EU och Schweiz till USA. Vi följer principerna i skölden för skydd av privatlivet för överföringar av personuppgifter vi tar emot och skickar vidare till tredje parter från EU och Schweiz.

    Om det finns en konflikt mellan villkoren i den här policyn och principerna i Skölden för skydd av privatlivet, ska principerna i Skölden för skydd av privatlivet gälla. Gå till https://www.privacyshield.gov/ om du vill veta mer om programmet Skölden för skydd av privatlivet och se vår certifiering.

    Mer information

     
    Vi är engagerade i att lösa klagomål om vår samling eller användning av din personliga information. Privatpersoner i EU och Schweiz som har frågor eller klagomål angående policyn Skölden för skydd av privatlivet bör först kontakta oss genom att använda kontaktinformationen nedan.

    Om du inte är nöjd med hur vi löser ett problem för integritets- eller dataanvändning kan du kontakta vår tredjepartsleverantör av tvistlösning (utan kostnad) med hjälp av följande formulär: https://feedback-form.truste.com/watchdog/request.

    Under vissa villkor som beskrivs på Skölden för skydd av privatlivets webbplats kan du åberopa bindande skiljedom efter att ha uttömt andra tvistlösningsförfaranden.

    Endast för personaluppgifter: Vi samarbetar med EU:s dataskyddsmyndigheter (DPA) och den schweiziska federala dataskydds- och informationsmyndigheten (FDPIC), i förekommande fall, och kommer att följa de råd som de har gett beträffande personaluppgifter som överförs från EU och Schweiz till USA i samband med ett anställningsförhållande..

    Vi omfattas av utrednings- och tillsynsbefogenheter från U.S. Federal Trade Commission.

    Överst på sidan

    Produkter för kreativitet och produktivitet

    Logitechs kreativitet och produktivitet inkluderar hårdvara som möss, tangentbord, pekplattor, presentationsenheter, webbkameror och headset och relaterad programvara och tjänster som Logitech Options, Logitech Capture, Logitech Presentation, Setpoint och Logitech Control Center. Vi använder de data som vi samlar in om dessa produkter och tjänster för olika syften som beskrivs ovan, inklusive säkerhet, stabilitet och produktprestanda. Sekretesspolicyn gäller för dessa produkter, men det finns några distinktioner som anges nedan.

    Mer information
    Säkerhetskopiering och överföring av enhetsinställningar

    Logitech Options-programvaran låter dig anpassa möss, tangentbord och pekplattor på datorn. Logitech Capture-programvara låter dig spela in video och ljud på datorn och ändra kamerans inställningar. Programvaran ger dig också möjligheten att säkerhetskopiera enhetsinställningar till molnet så att du enkelt kan överföra inställningarna till andra datorer och enkelt konfigurera dina enheter.

    Information som kan samlas in inkluderar:

    • Kontouppgifter som namn, e-postadress och lösenord för att skapa ett konto eller om du använder en öppen auktorisation från tredje part (OAuth2) som Facebook eller Google för att logga in.
    • Datorinformation som datorns namn, märke och modell för att säkerställa att enheten fungerar korrekt med den datorn.
    • Specifik information för Logitech Options –
      • Anpassningar av knappar och tangenter, inklusive appspecifika anpassningar
      • Andra enhetsinställningar som pek- och rullinställningar för musen
    • Specifik information för Logitech Capture –
      • Scenkomposition och kamerainställningar

    Med Logitech Options säkerhetskopieras enhetsinställningarna automatiskt. Du kan välja att inte säkerhetskopiera enhetsinställningar automatiskt eller logga ut, vilket effektivt stänger av säkerhetskopieringsfunktionen.

    Mer information
    Programuppdateringar

    Våra servrar registrerar automatiskt viss information, inklusive IP-adressen, programvaruversionen och de anslutna enheterna för att kontrollera nödvändiga programvaruuppdateringar och ladda ner nödvändiga enhetsbilder eller resurser, under och efter installationen av vår programvara.

    Prestanda, diagnostik och analys

    Med ditt samtycke samlar och registrerar en del av vår programvara (som Logitech Options, Capture, Presentation-appen, Setpoint och Logitech Control Center) information om programvaran, enheterna och annan information, till exempel

    • Användning av programvarufunktioner
    • Anpassning av enheter
    • Systemhårdvara och programvara som OS-version
    • Platsinformation på stadsnivå med IP-adressen
    • Enhetsanvändningsfrekvens som klick och knappantal. Till exempel, så att vi kan analysera våra produkters hållbarhet och pålitlighet, kan vi registrera hur många gånger varje knapp används under 24 timmar.
    • Logitech Capture-specifik information – vi registrerar scenanvändning och kameramodellinformation. Vi analyserar eller överför inte ljud eller video från användaren.
    • Logitech Presenter registrerar när du startar och avslutar en presentation, tillsammans med applikationsnamnet och versionen du använder. Vi samlar in informationen så att vi kan förbättra funktionaliteten.
    Produktfunktionalitet

    Vi samlar ibland in data som enhets- och applikationsinformation för att produktfunktionerna ska fungera korrekt. Till exempel är Logitech Flow en funktion i vissa enheter som gör att du enkelt kan växla mellan två eller tre datorer och överföra text, bilder och filer från en dator till en annan. För att möjliggöra automatisk upptäckt av datorer under installationsprocessen för Flow, kan vi samla in din enhetsidentifierare och IP-adress.

     
    Överst på sidan

    Circle-kameror och -produkter

    Logitech Circle-kameror är trådlösa kameror och mjukvaruapplikationer som kan användas för olika syften hemma och på jobbet. De förser användarna med kraftfulla video- och ljudinspelningar tillgängliga från en mobil enhet eller en dator. Sekretesspolicyn gäller för dessa produkter, men det finns några distinktioner som anges nedan.

    Mer information
    Aktivering och registrering

    För att aktivera och registrera produkter tillhandahåller du oss med information för att skapa ett konto, inklusive namn, e-postadress, lösenord, kreditkort (om du prenumererar på premiumtjänster), kameranamn och kamerainställningar.

    Vi erbjuder även aktivering och registrering genom tredje parts OAuth-tjänster (OAuth2), såsom Facebook, så att du kan dela utvalda videoklipp till den tjänsten.

    När du installerar produkten måste landskod för drift ställas in. Vissa operativsystem kan begära åtkomst till platsdata när den fastställer landets verksamhetskod.

    Video- och ljudinspelningar på Circle

    När du använder Circle-produkter och -tjänster tar våra servrar automatiskt emot, registrerar och behandlar data som är nödvändiga för att kunna tillhandahålla tjänsten, såväl som information från enheterna som du använder för att se eller lyssna på data. Detta innefattar:

    • Video- och ljudinspelningar
    • Enhetsspecifik information som hårdvarumodell, operativsystemversion och enhetsidentifierare som MAC-adress, mobilnätinformation, routernamn och metadata om Apple Home Hubs och andra Apple HomeKit-enheter.
    • Logginformation för serviceärende
    • Tid och datum för användning av tjänst
    • På/av och övrig interaktion med produkten
    • Krascher, systemaktivitet och hårdvaruinställningar
    • Geo-platsinformation (när platstjänster är aktiverade)

    Circle-produkter kan skicka pseudonym information till ett analysverktyg, inklusive tidsstämplar, överföringsstatistik, funktionsanvändning, prestandametriker, fel osv. Vi använder den pseudonyma informationen för att tillhandahålla och förbättra tjänster, funktioner, teknisk support och information.

    Circle-funktioner

    Circle-produkter har funktioner som om de aktiveras tvingar oss att samla in och analysera data på ett intelligent sätt för att fungera. Till exempel upptäcker Smart lokalisering automatiskt när du går hemifrån eller när du kommer hem och Smarta varningar analyserar rörelser på ett intelligent sätt för att se till att du bara får relevanta varningar.

    Circle – säkerhet och lagring

    Vi har implementerat Circle-produkter så att ingen Logitech-anställd, -entreprenör, -leverantör, inget dotterbolag och ingen statlig enhet har åtkomst till icke-krypterade bilder. Varje Circle-kamera har en unik privat nyckel och ett digitalt certifikat, som används för att kryptera kommunikation under transport. Circle-servrarna använder AES 256-bitars tvålagerskryptering för att lagra dina filmer krypterade-i-vila.

    Data som samlas in lagras direkt i applikationen, på enheten och på servrar i USA eller andra länder där vi eller våra dotterbolag, närstående företag eller tjänsteleverantörer har faciliteter. Vi kommer att behålla den insamlade informationen i enlighet med Logitechs sekretesspolicy och så länge som behövs för att tillhandahålla tjänsten.

    Circle-kameror med Apple HomeKit-support

    När en Circle-kamera är ansluten till Apple HomeKit-ekosystemet kontrollerar Apple data som genereras och skickas till HomeKit och ansvarar för sekretessen och hanteringen av ljud- och videoinnehåll. Vi har ingen möjlighet eller mekanism för att komma åt ljud-/videodata från HomeKit.

    Om en Circle-kamera endast installeras i HomeKit, kontrollerar kameran fortfarande regelbundet våra servrar för tillgänglighet av uppdatering för inbyggd programvara. Detta innebär att skicka modell, version av inbyggd programvara och landskod för drift till våra servrar.

    Om du aktiverar delning av diagnostisk information med Logitech via Apple Home App kommer följande data att delas med Logitech och/eller Apple och endast användas för felsökning:

    • Enhetsspecifik information som hårdvarumodell, namn, operativsystemversion, enhetsidentifierare som MAC-adress, information om trådlösa nätverk i närheten och metadata om Apple Home Hubs och andra HomeKit-enheter.
    • Logginformation för enhetsärende
    • Tid och datum för enhetsanvändning
    • På/av och övrig interaktion med Produkten
    • Krascher, systemaktivitet och maskinvaruinställningar
    • Eventuell ytterligare information som du skickar in, såsom beskrivningar, skärmbilder och bilder.

    Överst på sidan

    Logitech Gaming-produkter

    Produkter och tjänster från Logitech Gaming (Logitech G) inkluderar hårdvara som speltangentbord, headset, högtalare och möss samt applikationer för spelkonsoler och datorer som G HUB-programvara. Sekretesspolicyn gäller för dessa produkter, men det finns några distinktioner som anges nedan.

    Mer information
    Logitech G – anpassad upplevelse

    Med G HUB-programvara kan du enkelt konfigurera enheter och skapa kommandon och makron för spel och andra applikationer. Att lägga till annan information om datorn, operativsystemet, spel och applikationer och eventuella specifika inställningar som du justerar som en del av produktinstallationen förbättrar din upplevelse. Vi använder också informationen för att förbättra säkerheten och stabiliteten för våra produkter.

    Om du godkänner insamling av dataanalys, när du använder G HUB, får och registrerar våra servrar automatiskt information om användningen av din produkt, inklusive:

    • Platsinformation och IP-adress
    • Data om när du öppnar G HUB-funktioner, som att justera DPI, belysning eller kontrollkonfiguration
    • Data relaterade till upptäckten av enheter du ansluter, så som ny Logitech G-mus eller -tangentbord
    • Annan enhets- och systemaktivitet inklusive funktionsanvändning, prestandametriker, fel, kraschdata etc.
    • Det finns en separat valmöjlighet för att skicka felloggar till Logitech. Om du godkänner skickas anonyma kraschrelaterade data automatiskt (och manuellt baserat på användarinmatning) till oss för felsökningsändamål.
    Logitech G HUB-forum

    När du skapar ett konto för G HUB-forumet samlar vi in information som namn, e-postadress, hemland och svar på säkerhetsfrågor. Genom din åtkomst till G HUB-forumet får du tillgång till funktioner inklusive:

    • Nedladdning av profiler, belysning och andra inställningar från forumbiblioteket
    • Uppladdning av dina profiler och effekter för att dela med forumet eller för personlig lagring. Du kan ta bort alla delade objekt när som helst.
    • En personlig profil som andra i forumet kan se. Du styr vad som delas i din profil.

    Du kan när som helst avregistrera dig eller ta bort G HUB-kontot.

    Överst på sidan

    Logitechs videokonferens­produkter

    Logitech-videokonferensprodukter och -tjänster inkluderar videokonferenssystem, videokonferenskameror, högtalartelefoner, touchkontroller, headset och webbkameror, såväl som programvara som Sync, vår plattform för hantering av molnenheter. Sekretesspolicyn gäller för dessa produkter, men det finns några distinktioner som anges nedan.

    Mer information
    Logitech Sync-tjänsten

    Logitech Sync gör det möjligt för användare att fjärrövervaka och hantera Logitechs videokonferenssystem. Sync består av två delar, Sync-datorprogram och molnbaserade “Sync Portal”. För att kunna använda Sync Portal måste Sync-programmet vara installerat på mötesrumsdatorn. När den har installerats och autentiserats med Sync Portal kommunicerar Sync-appen direkt med Sync Portal för att möjliggöra fjärrhantering och övervakningsfunktioner.

    När du skapar ett Logitech Sync-konto samlar vi in information som namn, e-postadress, lösenord, land och organisationsnamn. Vi använder informationen för att autentisera och associera dig till ditt konto och dina enheter.

    Sync samlar in diagnos- och användningsdata för att underhålla och förbättra Sync-upplevelsen. Sync samlar in följande information för att tillhandahålla hanterings- och övervakningsfunktioner:

    • Logitech VC-produktinformation (namn, version av inbyggd programvara, metadata)
    • Version av installerad Sync-app
    • Datorinformation (OS-typ, OS-version, IP, datorspecifikationer)
    • Information om beläggning (endast metadata)

    Överst på sidan

    Jaybird-produkter och tjänster

    Bland Jaybirds produkter ingår högkvalitativa lättviktshörlurar för personer med en aktiv livsstil, samt relaterade applikationer för surfplattor och/eller smarttelefoner som Jaybird-appen. Sekretesspolicyn gäller för dessa produkter, men det finns några distinktioner som anges nedan.

    Mer information
    Jaybird-appen

    Jaybird-appen gör det möjligt för användaren att:

    • anpassa ljudet i hörlurarna
    • uppdatera inställningar för produkt och inbyggd programvara
    • registrera platsen där hörlurarna senast anslutits
    • bläddra och använda förval och Spotify-spellistor som delas av andra användare

    När du registrerar dig för ett konto samlar vi in information som namn, e-postadress, personlig bild (avatar), aktuell plats och lösenord. Informationen används för att autentisera och associera dig till ditt konto och dina enheter. Jaybird erbjuder även registrering genom tredje parts OAuth2-tjänster (Open Authorization), såsom Facebook, Google och Spotify.

    När du använder Jaybird-produkten med appen eller appen utan en Jaybird-produkt, tar våra servrar automatiskt emot och registrerar viss information, såsom:

    • produktdata, som hörlursmodell eller appversion
    • uppgifter om hur du använder appen, som vilka funktioner du ansluter till och när du ansluter hörlurarna
    • uppgifter relaterade till upptäckten av enheter i din omgivning, samt din användning av produktfunktioner, som åtgärden “byt namn”
    • Med ditt samtycke där det krävs, skickas information till ett analysverktyg, inklusive funktionsanvändning, prestandametriker fel etc.

    För att säkerhetskopiera anpassade konfigurationer tar våra servrar emot och registrerar ytterligare information, inklusive:

    • aktuella produktinställningar, inklusive namn, knappkontroller och röstprompt
    • information om förval och spellistor

    Platsdata för Hitta mina öronsnäckor lagras på den mobila enheten och säkerhetskopieras inte till våra servrar.

    Överst på sidan

    Ultimate Ears – produkter och tjänster

    Ultimate Ears-produkter är högkvalitativa, snyggt designade högtalare och hörlurar. Ultimate Ears Pro och CSX erbjuder båda högkvalitativa anpassade öronsnäckor (hörlurar). Ultimate Ears-applikationer möjliggör ytterligare funktioner och gör att användare bättre kan kontrollera och anpassa lyssningsupplevelserna. Sekretesspolicyn gäller för dessa produkter, men det finns några distinktioner som anges nedan.

    Mer information
    Ultimate Ears – mobila funktioner och specialanpassning

    Användare kan anpassa sina lyssnarupplevelser genom att justera sina enheter med hjälp av en Ultimate Ears-applikation. Applikationerna aktiverar funktioner som ihopparning av flera enheter, fingertoppskontroll och DJ-funktionalitet för flera användare.

    Under anpassningsprocessen kan användaren behöva fylla i namn och kontaktuppgifter, inklusive en e-postadress och lösenord.

    Vi samlar inte in några uppgifter om innehållet som en användare spelar upp med Ultimate Ears-produkter.

    Ultimate Ears – integrering med andra tjänster

    Vissa Ultimate Ears-produkter, som våra Bluetooth-högtalare, kan integreras med tredjepartstjänster som Amazon Alexa. Dessa integrationer låter användare streama musik, beställa varor och tjänster och fråga efter information.

    För att aktivera tredjepartstjänster som länkas till Ultimate Ears-enheten kan du behöva registrera dig med den tredje parten och godkänna deras villkor. När länken väl har skapats kan Ultimate Ears-enheter ta emot och skicka vidare information direkt till tredje part.

    Ultimate Ears-produkter lagrar inga användarkommandodata som skickas från användaren till tredje part. Enbart data som behövs för att skapa länken mellan tredje parter och användarens Ultimate Ears-produkt bevaras.

    Anpassade In Ear-monitorsystem (IEM)

    Ultimate Ears Pro och CSX erbjuder högkvalitativa anpassade in ear-monitorsystem (hörlurar). De flesta Pro-enheter kräver avbildningar av användarens öron, som vanligtvis skapas digitalt eller med formar av en tredje part, oftast en audionom. CSX-enheterna kräver bilder och avbildningar av användarens öra för att optimera produktens passform. Vi behåller dessa avbildningar i händelse av förlust, ombeställning eller reproduktion, eller tills en användare begär att de kastas.

    Överst på sidan

    ÄNDRINGAR I POLICYN

    Vi uppdaterar den här policyn emellanåt. Inför mer omfattande ändringar av policyn, eller ändringar som påverkar hur vi använder dina personuppgifter, kommer vi tydligt att meddela detta innan ändringarna genomförs.

    Vi kommer inte att göra ändringar som minskar skyddet av de personuppgifter som redan samlats in utan att först inhämta ditt samtycke.

    Användare bör läsa igenom denna Policy med jämna mellanrum för att hålla sig à jour med hur vi värnar om din integritet.

    Tack för att du är intresserad av Logitech och våra produkter och tjänster.